Membres Eraaub

Accedeix al llistat de membres de ERAAUB

Línies de Recerca

Estudi i caracterització de materials ceràmics de l'Antiguitat Tardana

Els Projectes de l'ERAAUB

Situació dels Projectes de l'ERAAUB arreu del món.

Articles

Presentació

L'ERAAUB té per objectiu el desenvolupament, l'experimentació i l'aplicació de noves tecnologies en el camp de l'arqueologia amb vocació clarament transversal del coneixement. Des de la seva creació ha fet un esforç per incorporar l'arqueometria a la recerca arqueològica catalana, essent pioners en el desenvolupament d'aquesta disciplina. Però aquests darrers anys i a consequencia d'una llarga reflexió en el si del grup ha reforçat la seva investigació històrico-arqueològica posant l'èmfasi en el canvi social en les societats complexes de l'Antiguitat, ampliant encara més la seva transversalitat.

L'ERAAUB és un laboratori de referència sobre estudis arqueomètrics de ceràmica antiga. Aquest posicionament es manté mitjançant els projectes de recerca que dirigeixen o en els que participen els membres del grup i també oferint a la comunitat científica l'experiència de l'Equip en el camp de l'arqueometria de ceràmiques. La base de dades analítiques de què disposa l'Equip és ja una de les més importants d'Europa. En aquest sentit, especialment pel que fa referència a les ceràmiques romanes i de l'Antiguitat Tardana, i en general a la cultura material d'aquest període, l'Equip ha de continuar la seva tasca investigadora per a convertir-se en un veritable centre de referència dins la Mediterrània. Tot això dins una estratègia global de coneixement de les transformacions sofertes pel món mediterrani entre el món romà i l'Antiguitat Tardana que s'afegeix com a línia prioritària en aquest període.

L'ERAAUB incorpora des d'ara un segon objectiu, el de ser un dels motors per a la millora en el coneixement arqueològic i històric de l'Àsia Central, el puntal que permet connectar la cultura clàssica mediterrània amb les cultures de l'Extrem Orient. En aquest sentit, l'ERAAUB actúa de coordinador d'un seguit de centres que destinen els seus esforços als estudis centro-asiàtics.

Com a objectius genèrics l'ERAAUB persegueix:

- Incrementar el coneixement de la provinença i tecnologia de la producció de materials arqueològics i especialment de ceràmiques antigues, tot augmentant el banc de dades existent.

- Continuar i incrementar les activitats de servei de recerca a la comunitat científica en el camp de l'estudi arqueomètric de materials arqueològics, transferint coneixement i, paral·lelament, aconseguint recursos externs (d'acord amb l'estratègia proposada a The role of the universities in the Europe of knowledge, Communication from the Commission COM(2003) 58 final).

- Potenciar els estudis arqueològics dins les societats transicionals entre el Món Antic i l'Edat Mitjana entorn a la Mediterrània, i particularment els que tenen a veure amb la seva cultura material.

- Potenciar els estudis sobre l'Àsia Central en ciències socials que tinguin una base arqueològica i historiogràfica amb acords multilaterals.

- Promoure l'aplicació de noves tecnologies en els estudis arqueològics tradicionals.

- Promoure l'aplicació de tècniques analítiques en els estudis arqueològics tradicionals.

- Continuar amb el programa formatiu.

- Dinamitzar la difusió dels resultats de la recerca de l'equip a la societat en general.

 

Estàs aquí:Inicio

Contactar amb l'eraaub

Formulari de contacte

Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona

C/ Monte Alegre, 6-8 / 08001 Barcelona

Telf.: +34 93 403 75 34

e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Entrada

Accedeix a la web com a usuari registrat.

Entra

Entrada d'usuaris

Nom d'usuari *
Clau *
Recorde'm