Membres Eraaub

Accedeix al llistat de membres de ERAAUB

Línies de Recerca

Estudi i caracterització de materials ceràmics de l'Antiguitat Tardana

Els Projectes de l'ERAAUB

Situació dels Projectes de l'ERAAUB arreu del món.

GEOPH - Prospecció Geofísica

La prospecció geofísica en la recerca sobre jaciments de la Mediterrània

 Tècniques de prospecció geofísica són aplicades pels membres de l'ERAAUB en col·laboració amb especialistes d'altres centres per la recerca en jaciments mediterranis. En aquest sentit, es desenvolupen tasques de prospecció amb la Università di Cagliari i amb la Facultat de Geologia de la UB sobre el jaciment de Pol·lentia (Mallorca) i les basíliques cristianes de les Balears amb la University of Southampton.

 

 Recerca en prospecció geofísica aplicada als establiments edificats sobre loes

Tot i que la finalitat principal d'aquestes prospeccions és la descripció de restes culturals amb els mètodes no destructius que proporciona la geofísica, el gran repte científic i metodològic és la recerca d'un protocol o metodologia específica destinada a obtenir imatges fiables d'estructures constructives en maó cru o tovot, en unes condicions ambientals caracteritzades per una humitat extremadament baixa. Aquesta línia concreta persegueix, aprofitant l'experiència empírica proporcionada pel treball de camp, l'anàlisi de resultats i la comparació d'aquests amb els resultats de les excavacions, assolir una metodologia de prospecció no destructiva que permeti descriure jaciments arqueològics d'aquestes característiques, extremadament freqüents des de l'Orient Mitjà fins a l'Àsia Central. Aquesta recerca es fa en col·laboració amb l'empresa SOT.

Estàs aquí:Inicio

Contactar amb l'eraaub

Formulari de contacte

Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona

C/ Monte Alegre, 6-8 / 08001 Barcelona

Telf.: +34 93 403 75 34

e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Entrada

Accedeix a la web com a usuari registrat.

Entra

Entrada d'usuaris

Nom d'usuari *
Clau *
Recorde'm