Membres Eraaub

Accedeix al llistat de membres de ERAAUB

Línies de Recerca

Estudi i caracterització de materials ceràmics de l'Antiguitat Tardana

Els Projectes de l'ERAAUB

Situació dels Projectes de l'ERAAUB arreu del món.

ROMATCULT - Roman to Late Antique Mediterranean Material Culture

En el terreny de la cultura material d'aquests períodes, l'ERAAUB està destinat a convertir-se en el centre coordinador d'una iniciativa internacional sobre la cultura material mediterrània que surt de l'European Science Foundation i ICREA recentment liderada per l'equip sobre ceràmiques fines tardorromanes. La iniciativa i revisió de les ceràmiques fines va fer veure la necessitat d'ordenar i organitzar la cultura material  mediterrània, especialment ceràmica però no només, iniciant un que afronti els problemes creats en els darrers decenis de recerca ceramològica. Aquesta aproximació ha d'iniciar-se amb la  caracterització arqueomètrica de les produccions, per solventar després aspectes que tenen a veure amb la tipologia, cronologia i distribució de cada producció. Aquesta és una línia que intenta, a més, aglutinar esforços individuals o d'altres equips que treballen sobre cultura material mediterrània d'aquests períodes per tal de posar totes les dades en comú i a l'abast de la comunitat científica.

En aquest període de recerca, aquesta proposta ha de tenir el seu primer avenç significatiu amb la publicació dels resultats de l'ESF Exploratory  Workshop liderat pel grup i els inicis de la coordinació general. Aquí s'inclouen no només les ceràmiques sinó totes aquelles manifestacions de la cultura material en les que l'equip té una llarga trajectòria, com l'estudi dels bronzes o teixits, sempre relacionats amb qüestions d'identitat mirant si és possible o no definir els pobles bàrbars apartir d'una cultura material específica.

Estàs aquí:Inicio

Contactar amb l'eraaub

Formulari de contacte

Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona

C/ Monte Alegre, 6-8 / 08001 Barcelona

Telf.: +34 93 403 75 34

e-mail: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Entrada

Accedeix a la web com a usuari registrat.

Entra

Entrada d'usuaris

Nom d'usuari *
Clau *
Recorde'm